Бианка Андрееску победи американката София Кенин с 6:4, 7:6(5) и

...
Бианка Андрееску победи американката София Кенин с 6:4, 7:6(5) и
Коментари Харесай

Андрееску ще играе за титлата в Торонто

Бианка Андрееску победи американката София Кенин с 6:4, 7:6(5) и стана първата канадка с край на шампионата по тенис в Торонто от 1969-а година насам. Представителката на домакините, която завоюва първата си значима купа в Индиън Уелс през март, ще играе за трофея против Серина Уилямс.

UPDATE: Bianca Andreescu will play Serena Williams in the Rogers Cup final tomorrow. https://t.co/7sW6s9QDLb pic.twitter.com/UEqfFQ6h9K
— CP24 (@CP24) August 11, 2019
Андрееску, която не игра в последните няколко месеца поради травма в рамото, завоюва за първи път в два сета в Торонто, поставяйки завършек на мача след два часа и шест минути на корта. Тя обаче остава тенисистката с най-вече игрово време на целия шампионат.

" Преминах през доста компликации в последните два месеца и се веселя, че още веднъж съм на корта. Радвам се и че завоювах в два сета през днешния ден, само че не беше елементарно. Бях доста нервна и просто ми се ревеше от благополучие след края. Тази победа е по-значима за мен и от купата в Индиън Уелс ", сподели тя.

Андрееску игра за първи път от откритото състезание по тенис на Франция, само че сподели добра форма.

Канадката даже получи опция да затвори мача бързо, само че Кенин се бори до последно и завоюва три следващи гейма до 5:5 във втория сет. Американката обаче получи травма и след здравната пауза Андрееску завоюва тайбрека. Непоставената канадка ще се изправи против трикратната победителка в шампионата Серина Уилямс, която надделя чешката квалификантка Мари Бузкова с 1:6, 6:3, 6:3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР