"Би трябвало да гледаме вируса с широко отворени очи, но

...
"Би трябвало да гледаме вируса с широко отворени очи, но
Коментари Харесай

Наш офтамолог посочи на кои места у нас К-19 върлува най-много

"Би трябвало да гледаме вируса с необятно отворени очи, само че и да не си внушаваме, че животът свършва и ни чакат единствено неприятни неща ", това сподели в предаването "Беновска пита " доцент доктор Александър Оскар, шеф на Клиника по очни заболявания в Александровска болница.

"Безотговорното ни отношение благоприятства по-широкото разпространяване на болестта. Медиците поставят безчовечен старания да спасят живота на хората, които са в тежко положение поради вируса.

Недостигът е освен на лекари, а на медици като цяло. Студентите могат да се включат и като медицински сестри, болногледачи, санитари ", уверен е експертът.

"Спирането на плановите интервенции не е нещо ново, те са спирани и при грипните епидемии в предходни години ", добави той.

"Ако се съблюдава персонална хигиена, рискът да се болестите с ковид посредством слагането на контактни лещи е най-малък ", осведоми офтамологът.

"Нощните заведения са места, където най-вече се популяризира вирусът ", безапелационен бе доктор Оскар.

"Социалните контакти сред децата и учителите е доста значим, дистанционнто образование не може да компенсира това ", добави още той.
"Българското общество повече от всеки път се нуждае от своите лекари ", заключи доцент доктор Александър Оскар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР