Би Ти Ви може и да не поднови договора на

...
Би Ти Ви може и да не поднови договора на
Коментари Харесай

Трус в bTV: Махат Карбовски заради скандален репортаж

Би Ти Ви може и да не възобнови контракта на Мартин Карбовски от есента, написа Lupa.bg. Предаването " Втори проект ", което се излъчва всяка събота, подписва контрактите си с канала сезон за сезон.

В края на юни би трябвало да се възобнови контракта за идните 12 месеца, само че в Би Ти Ви умували дали да не се разделят с провокативният публицист.

Конкретният мотив е абсурда с репортажа от предходната седмица, когато Карбовски описа историята на дребния Атила, който от години живее с майка си в Холандия. Проблемът съгласно бащата на детето е, че майката сега съжителства с жена. Внушението на предаването бе, че холандски гейове и лесбийки лишават българските деца от родителите им. Репортажът провокира стихия от отвращение, а от Би Ти Ви резервираха невъзмутимо безмълвие.



Шефът на публицистиката в медиата Венелин Петков обаче е на мнение, че границата е прекрачена и Би Ти Ви не трябва да демонстрира предаването отсега нататък, защото постоянно се нарушавали етичните правила и плурализма на отзиви. Същевременно " Втори проект " е външна продукция и нюзрума на Би Ти Ви не може да окаже надзор върху наличието. Факт е обаче, че предаването е с доста висок рейтинг. Предложението на Петков и в този часови пояс кореспонденти на Би Ти Ви да приготвят ексцентрични мини филми, по сходство на " Ничия земя " по Нова телевизия.



Все още не е ясно какво ще е решението на Би Ти Ви. На този стадий обаче надвива мнението, че Мартин Карбовски не трябва повече да има предаване в канала. Отделно в малкия екран се получил донос против журналиста, че бил нещо като съветник на малкия екран на Българска социалистическа партия, което още повече нагнетило настроенията против него, написа show.blitz.bg.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР