Би следвало увеличените пенсии да бъдат изплатени в началото на

...
Би следвало увеличените пенсии да бъдат изплатени в началото на
Коментари Харесай

Очаква се увеличените пенсии да бъдат изплатени в началото на юли

Би следвало увеличените пенсии да бъдат изплатени при започване на юли, уточни пред публицисти в Народното събрание финансовият министър в оставка Асен Василев, откакто Народното събрание гласоподава дефинитивно обновения държавен бюджет.

Увеличените пенсии бяха изчислени от Национален осигурителен институт по плана на държавното управление, който беше признат от Народното събрание, тъй че би следвало да бъдат изплатени обикновено при започване на юли, разясни той.

Според него бюджетът е мъчно осъществим, само че осъществим. Той се одобри в тази комплицирана политическа конюнктура, което сподели, че Народното събрание прояви нужната доза отговорност, разяснява Асен Василев. И изброи, че са били заложени антикризисни ограничения за семействата, пенсионерите и бизнеса по отношение на цената на електрическата енергия. Силно се надявам този бюджет да помогне на всички българи да посрещнем рецесията в тези турбулентни времена малко по-спокойно, пожела финансовият министър в оставка.

Мерките, които държавното управление беше планувало, бяха за към два милиарда лв., в допълнение Народното събрание добави ограничения за към 760 млн.лв., напомни Асен Василев. Той не счита, че ще има нужда от нова актуализация на бюджета до края на годината.

По проблема с съветската нота Василев уточни, че би трябвало да се произнесат дипломатите. И изясни, че  политически импровизации не биха били най-хубавото нещо. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР