Би било твърде прекрасно да кажем, че няма вече вируси,

...
Би било твърде прекрасно да кажем, че няма вече вируси,
Коментари Харесай

Д-р Рени Патаринска: Рязно намалява заболеваемостта от грип А и Б

Би било прекомерно прелестно да кажем, че няма към този момент вируси, само че за съжаление нещата не са чак толкоз прелестни. Това сподели в предаването “Денят на Фокус " доктор Рени Патаринска, педиатър и експерт по вътрешни заболявания.

" Честотата на грип А и Б понижава, няма такава епидемичност, рязко намалява заболеваемостта от този тежък вирус, само че останалите вируси циркулират целогодишно, те са към нас и са над 200 вируса ", уточни доктор Патаринска.

Въпреки това позитивното по отношение на грипния вирус е, че те по-рядко водят до тежки затруднения, хоспитализация и лош изход. Заболеваемостта е доста по-лека.

Специалистът предлага, с настъпването на пролетта хората да си набират слънце, като прикарват повече време на открито, да имат повече двигателна интензивност, добра храна и положително мислене.

Тези, които имат алергии, или полиноза, трябва да се тестуват и да си направят справка с поленовия календар, или да попитат лекаря си кои полени по кое време се появяват, за предварителна защита и антихистаминова терапия две-три седмици преди този момент.  и може да се направи информация и предварителна защита и да се стартира антихистаминова терапия две –три седмици преди цъфтежа.

Не тярбва да се тормозим от вирусите, не би трябвало да се паникьосваме, само че въпреки всичко би трябвало да сме виновни към здравето си, сподели още доктор Патаринска. 

 

Тя уточни, че тази година интереса към имунизацията против грип е бил много по-голям, само че въпреки всичко имунизационното покритие за България е към момента много ниско - към 3-4 %.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР