Би било невероятно мониторингът върху България да бъде отменен сега,

...
Би било невероятно мониторингът върху България да бъде отменен сега,
Коментари Харесай

Вера Йоурова: Невероятно е мониторингът върху България да отпадне

Би било необикновено мониторингът върху България да бъде анулиран в този момент, разгласи във вторник еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова, представена от уеб страницата EUElectionsBulgaria. През последният месец еврокомисарят влезе в неприсъствен разговор с премиера Бойко Борисов.

В края на април Вера Йоурова разгласи персоналната си позиция, че актуалният състав на Европейска комисия няма да отстрани мониторинга върху България поради неналичието на устойчиви резултати и недоверието на българите към правосъдната им система. Тя добави, че в България чувството за независимостта на правосъдната власт е измежду трите най-ниски в Европа, съгласно последното изследване на “Евробарометър “.

Две седмици по-късно министър председателят Бойко Борисов отхвърли позицията на еврокомисаря като политически стимулирано.

" Вера Йоурова е от друго политическо семейство. Тя е от либералите (АЛДЕ), нашите съперници на изборите, Движение за права и свободи са от тях. (Франс) Тимерманс (социалист), който дава отговор за мониторинга (казва друго – б.р.) ", изясни Борисов на 8 май пред бТВ.

Той добави, че е уверен, че мониторингът на Европейска комисия ще отпадне, тъй като България в идващите дни ще извърши и последните останали рекомендации на комисията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР