Би било друго да ни бяха казали какво са произвели

...
Би било друго да ни бяха казали какво са произвели
Коментари Харесай

Доц. Валентин Вацев: Какво сме произвели за 28 милиарда, че да го изнесем!?

„ Би било друго да ни бяха споделили какво са произвели българските производители за 28 милиарда, че да го изнесат “. Така доцент Валентин Вацев разяснява оповестения от премиера Бойко Борисов нечуван експорт на България през годината.
Вацев разяснява по БНР дали имаме скрити козове в борбата за Фолксваген с Турция: Турция е безпределно по-благоприятна зона за вложение от България – поради политическия климат, капиталовия климат, културен климат, липса на европейски ограничители и регулатори. България не е положително място за вложение, само че нищо не ни пречи да си рисуваме цветните картинки и да живеем в тях…

Истина е, че работната ни ръка е евтина, само че, за жалост, тя към този момент не е по този начин добре квалифицирана, добави Вацев.

Общата правна, законова среда, общата регулаторна среда не е изключително преференциална за вложители като Фолксваген, счита Вацев. И обърна внимание, че немският авто тръст не инцидентно влага отвън Европейски Съюз, има големи негови инвестиции в Китай, да вземем за пример.

„ Апелирам за елементарен здрав натурализъм. В агитация не се живее, живее се в суровата действителност “, сподели още доцент Вацев.

Аз не съм човек, който не би се радвал на българските триумфи, само че на този стадий има просто красиво говорене, а ние сме привикнали на това. Така Вацев разяснява визитата на премиера Бойко Борисов в Туркменистан.

„ По-важното събитие настъпи, когато Бойко Борисов, предводителят на българското дворянство, организира кондензиран и въодушевяващ диалог с съветския министър председател Дмитрий Медведев в столицата на Туркменистан, където се е провел икономическият конгрес. Борисов имаше физиономията на най-щастливият човек, когато разговаряше с Медведев. Борисов е откровен, когато приказва за плодотворни връзки с Русия. Той не е русофоб, на него му е приятна самата мисъл, че там нещо може да стане. Но фотографията още не беше излязла, когато авторитетни съветски медии започнаха да питат – по какъв начин по този начин искаш морето да е демилитаризирано, а в българската национална теория за сигурност е записано, че Русия е съперник и опасност за България. Как единствено преди две седмици България участваше в цяла армада, която организираше военни учения в Черно море... Ти защо си в действителност? Аз бих им дал отговор по този начин на съветските наблюдаващи: когато става дума за Русия, Борисов е откровен, а когато става дума за проблеми на сигурността, други имат

Войната против чумата по свинете ще докара до повишение цената на свинското и ще се отрази на локалните избори, безапелационен е анализаторът.

Доц. Валентин Вацев разяснява и явленията във вътрешната ни политика, като декларираното предпочитание на Слави Трифонов да учреди партия. „ Няма по какъв начин той да обърне палачинката, тъй като такава няма. В България статуквото е непоклатимо единствено с едно лице и то не се трансформира по този метод. Аз се отнасям по-весело към фантазиите и упоритостите на Слави Трифонов… Ако в Украйна един шоумен съумя да завоюва президентските избори, за какво в България един не по-малко талантлин шоумен, да не може. Истинският проблем е, че когато побеждава един шоумен, там откъм гърба, в тъмното, постоянно има някой олигарх. В Украйна това е Коломойски. Интересува ме кой български олигарх ще влага персонално и директно в Слави Трифонов. Нито един надарен шоумен не може да взе участие в политиката единствено с ресурса си на тълпата “, сподели той.

" Аз не недооценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в България не е признато да вадиш от трудовите си спестявания и да ги инвестираш в политиката ", сподели в умозаключение Валентин Вацев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР