Би Би Си обяви, че ще излъчи документалния филм Скритите

...
Би Би Си обяви, че ще излъчи документалния филм Скритите
Коментари Харесай

Би Би Си излъчва продължение на филма за Могилино, МТСП излезе с позиция

Би Би Си разгласи, че ще излъчи документалния филм " Скритите деца на България ". Авторката Кейт Блюит се връща в България, с цел да наблюдава ориста на три деца от вкъщи в Могилино, чиято история описа преди 12 години. Тогава филмът провокира промяна на домовете за изоставени деца у нас и замяната им с по-малки центрове от фамилен вид. Сега Кейт Блюит среща децата в новите центрове. Изводът е, че макар измененията, изискванията на изолираност и отношението към децата са същите.

От общественото министерство(МТСП) излязоха с позиция във връзка кино лентата и обвързвания с него отчет на правозащитната организация.

" Изложените в отчета на организацията обстоятелства и условия са тревожни и ще бъдат тествани, се споделя в днешна позиция на министерството. Въпреки това министерството не приема от единични случаи да се вършат генерализирани заключения за деинституализацията на грижите за деца в България. И изрично отрич, че в българските групови домове има нарушаване на човешките права. "

" По света и у нас " сподели още предходната седмица стряскащите фрагменти и данни за ситуацията в центровете от фамилен вид.
 Правозащитни организации съдят Европейска комисия поради домове за деца с увреждания у нас Правозащитни организации съдят Европейска комисия поради домове за деца с увреждания у нас
За първи път правозащитни организации в областта на уврежданията провокират правосъдна процедура против Европейската комисия. Съдът на Европейския съюз о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР