БГНЕС Заведенията против ново затваряне. Вчера излезе позиция на Българската асоциация

...
БГНЕС
Заведенията против ново затваряне. Вчера излезе позиция на Българската асоциация
Коментари Харесай

Алибегов: Хората се върнаха по заведенията, защото се чувстват в безопасност

 БГНЕС Заведенията срещу ново затваряне. Вчера излезе позиция на Българската асоциация на заведенията, в която излиза наяве, че браншът не желае по-строги ограничения или въвеждането на такива даже и на местен принцип.

Останахме учудени, че надали не пет дни след отварянето още веднъж се заприказва за рестрикции в случай, че ние за девет работни дни, тук на бул. " Витоша " особено имаме 11 протокола от РЗИ, където не е открито нито едно нарушаване, като се изключи една здравна брошура.

Това изясни в " Денят стартира " ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му, браншът съблюдава всички рекомендации, разказани в заповедта. А и хората са се върнали по заведенията, което значи, че се усещат в сигурност.

" Много необичайно, че се приказва в едно изречение за възходящите бройки и заведенията в случай, че предходната седмица самият здравен министър сподели, че затваряне не е решение ", напомни Алибегов.

В момента заведенията работят с понижено работно време до 23.00 ч. и на 50% потенциал.

Според Алибегов, не е по-лесно да се затвори един отрасъл, вместо да се управлява. Всяка последваща рестрикция ще е пагубна за сектора - безапелационен беше той.

" За момента РЗИ дефинира категоризацията на обектите. Не е по-лесно да затворим един отрасъл, вместо да го направляваме. Вчера четох, че е дадена власт на РЗИ по региони да затварят, в случай че е нужно. В клиентите нямам терзания, в личния състав също. Хората са обезпокоени, това не е естествена работна среда. Не е редно такива изявления единствено 1 седмица след отварянето на заведенията ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР