БГНЕС Започна участието на министър-председателя във видеоконференцията на членовете на Европейския

...
БГНЕС
Започна участието на министър-председателя във видеоконференцията на членовете на Европейския
Коментари Харесай

Започна участието на Борисов във видеосрещата на Европейския съвет за COVID-19

 БГНЕС Започна присъединяване на министър-председателя във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19. Целта е държавните и държавните ръководители на страните членки да обменят информация за най-хубавите практики и за по-добрата организация на системите при оправянето с ковид.

Дискусията се организира онлайн поради пандемията, а министър председателят Борисов се включва в нея от вкъщи си, защото е под карантина. Акцент в разискванията ще бъде подложен върху въпросите за тестването, следенето и имунизациите.

Премиерът Борисов ще препотвърди позицията на страната ни, че е належащо да продължат напъните на страните членки да бъдат единни във времето на сложното тестване COVID-19 и във всеки един миг да се поддържа цялостна съгласуваност на ниво Европейски Съюз против новия вирус.

Пред останалите водачи министър-председателят ще подчертае неведнъж нараствания потенциал на България във връзка с тестването за COVID-19, както и значимостта от координираност и обединен метод за всички страни членки съгласно рекомендациите на Европейска комисия.

Българският министър председател ще изтъкне нуждата и от реален метод във връзка с закупуването на ваксини, основан на потребностите на страните членки на Европейски Съюз. Борисов ще сложи акцент върху основното значение за публичното доверие отсега нататък във фокуса да бъдат освен имунизационните акции, а и транспарантната информация и гаранция за сигурност и успеваемост на имунизациите, които предстоят да бъдат пуснати на пазара на Европейски Съюз.

Мнението на министър-председателя е, че актуалната рецесия потвърди, че Европейски здравен съюз към този момент съществува като той се базира на общи полезности, механизми на непринудено съдействие и ефикасна съгласуваност на страните членки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР