БГНЕС Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне

...
БГНЕС
Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне
Коментари Харесай

България пита Гърция за хаоса на границата и отварянето на граничните пунктове

 БГНЕС Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков сложи въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия дипломат Димитриос Хронопулос. Днес той бе поканен в Министерство на външните работи по отношение на новите правила за влизане в южната ни съседка.

Заместник-министър Дойков акцентира тежката обстановка на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон “, образувалите се дълги опашки, което предизвиква голямо стеснение на жителите. От българска страна бе подложен и въпросът за основаване на обособени коридори на границата за жители на Европейския съюз и за трети страни, с цел да бъде по-бързо прекосяването, оповестиха от външното ни министерство.

Посланик Хронопулос изрази страдание за обстановката и изясни, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички жители, без значение от тяхната народност и целят да се управлява обстановката с ковид след отварянето на страната за непознати туристи. Посланик Хронопулос се ангажира да съобщи поставените от българската страна въпроси в Атина и изрази вяра да бъде открито бързо решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР