БГНЕС За радост в България имаме добре развита текстилна и шивашка

...
БГНЕС
За радост в България имаме добре развита текстилна и шивашка
Коментари Харесай

Борисов: Работим на макс, България сама ще си произведе защитните материали!

 БГНЕС За наслада в България имаме добре развита текстилна и шивашка промишленост. Ще си произведем нужните защитни материали. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Интересът към нашата промишленост е голям, изключително текстилната, тъй като по-голямата част от тези мощности Европа е изнесла в Турция и Виетнам ", сподели Борисов.

Той акцентира, че първо ще задоволим на 100% нашите потребности от защитни материали и едвам по-късно, в случай че имаме опция ще стартираме експорт. Борисов акцентира, че страната ни не прави нищо по-различно от това, което вършат останалите страни-членки.

Той уточни, че на денонощие компаниите могат да шият от 2000 до 8000 дневно. Има и две компании, в Габрово и Търново, които могат да създават специфичен защитен плат. Едната от компаниите даже е спряла да извършва контракта си с Бундесвера.

" Максимум сме натоварили мощностите за производството на защитни материали. Няма да се изнесе и един комплект, до момента в който не се презапасим. Никой не дава гаранция, че това ще е за малко тази пандемия. Кристин Лагард съобщи, че последствията от тази пандемия са чудовищни. Страни, които разчитат на туризма, като Гърция, Италия безусловно са завършили ", сподели Борисов.

Премиерът съобщи още, че бюджетът към този момент е на недостиг и би трябвало да се попълнят няколко милиарда. " Нищо към този миг не заплашва пенсионната система. Тя се попълня от бюджета. Всеки месец от там отиват милиарди за пенсионната система ", сподели той.

Имаме спиртоварни. Имаме няколко комбината, които вършат по 1000 тона на месец. 60% от заплатата първия месец за тези, които са в насилствен отпуск ще поеме страната, сподели Бойко Борисов.

Да похвалим учителите с стратегиите по БНТ2 и Българска национална телевизия 4. Да останат пари за пенсии, нищо към този миг не заплашва пенсионната система.Тя се попълня от бюджета и би трябвало да се подсигурява дълго време да остане от запаса да се попълня пенсионната система, добави Борисов.

Лесно е да се подлага на критика, по-трудно е да седнем и всяка рационална мярка да я използван да подобрим. Излизането на жители отвън границите в случай че не е за лекуване или неотложна потребност, се не разрешава. Полагаме големи старания да докараме наши туристи от кое място ли не, какви ли не извършения се вършат, сподели Борисов.

На работа, до аптеката, до банката, до хранителния магазин, това е придвижването и у дома, сподели още Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР