БГНЕС За да се стигне до основателност на едно искане, то

...
БГНЕС
За да се стигне до основателност на едно искане, то
Коментари Харесай

Панов: Кирилов трябва да докаже с какво Миталов е уронил престижа на съдебната власт

 БГНЕС За да се стигне до основателност на едно искане, то би трябвало първо да е възможно и да сезира по годен метод Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Това съобщи ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, откакто правосъдният министър Данаил Кирилов изпрати предложение до Висш съдебен съвет уличения от Съединени американски щати в сериозна корупция арбитър от Специализирания съд Андон Миталов да бъде уволнен поради накърняване престижа на правосъдната власт, съобщи БГНЕС.

 Без по никакъв метод да разтревожвам най-хубавия правист на ръководещите, дръзвам да настоявам, че неговото предложение съдържа доста неясноти и съм сигурен, че през днешния ден на съвещание на Съдийска гилдия на Висш съдебен съвет, тематиката ще бъде включена за обсъждане, уточни Панов пред чакащите го преди съвещанието публицисти.

Като неясноти Лозан Панов изброи, че не излиза наяве какви са съответните дейности от страна на арбитър Миталов, с които е оскърбен престижа на правосъдната власт и са нарушени неговите служебни отговорности. Тези дейности по кое време са осъществени, по кое съответно дело. Много е значимо да се посочат доказателствата, съобщи Панов.

Тази заран ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) изпрати писма до основния прокурор и до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) с увещание, че чака информация от тях във връзка на изказването на държавния секретар на Съединени американски щати.

Миналата седмица Съединени американски щати наложи възбрана за влизане в страната на съдията, който в края на предходната година позволи на обвинявания в шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, с цел да получи премия от президента Путин, в случай, че има възбрана за напускането на България. Съединени американски щати постановиха възбрана и на фамилията на Миталов. От Държавния департамент оповестиха, че има достоверна информация, че Миталов е взел участие, непосредствено или косвено, в сериозна корупция в качеството си на арбитър от Специализирания углавен съд. Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България.

Вчера, понеделник – 10 февруари, американският дипломат у нас Херо Мустафа заяви, че името на Миталов е първото, само че не и последното и ще има още лица, които ще получат възбрана за влизане на територията на Щатите поради корупционни дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР