БГНЕС Всеки в държавата трябва да получи безплатна маска и то

...
БГНЕС
Всеки в държавата трябва да получи безплатна маска и то
Коментари Харесай

Марковски: По закон държавата трябва да раздава безплатни маски

 БГНЕС Всеки в страната би трябвало да получи безвъзмездна маска и то по закон, счита юрист Марин Марковски откакто пояснява здравния закон и прибавя, че има конституционна норма за това, че страната обезпечава здравето на всеки собствен жител.

" В Закона за здравето в член 63 е записано, е когато има епидемиологична вълна министърът на опазването на здравето може да дефинира краткотрайни епидемиологични ограничения. В съответния случаи са наложителни маски, които би трябвало да се носят, а в т. 9 се споделя по този начин: " Държавните и общински органи основават необходините условия за спазването на закона, като средствата за тяхното обезпечаване се реализират от държавния бюджет и от общинските бюджети ", сподели юрист Марковски в ефира на Нова тв.

ложена санкция за неносене на маска може да падне в съда след обжалване по този член 63 от закона. " Има несъгласие, че нямам маска, тъй като страната не ми е осигурила. Така би трябвало да бъде отмена санкцията. Нека обаче не излизам като човек, който споделя:

" Долу маските ", споделя Марковски и прибавя, че би трябвало да се съблюдават разпоредбите за носене на маски. Той предложи най-малко на пенсионерите да се раздават безвъзмездни маски. Той разкритикува РЗИ за анулацията на карантината на премиера и президента, откакто бяха контактни на инфектирани с ковид, при изискване, че в заповедта на здравния министър на никое място не е посочено, че могат да се вършат изключения за лицата с висши държавни длъжности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР