БГНЕС Връща се времето, когато по морето имаше цени за българи.

...
БГНЕС
Връща се времето, когато по морето имаше цени за българи.
Коментари Харесай

Връщат времето, когато по морето имаше цени за българи

 БГНЕС Връща се времето, когато по морето имаше цени за българи. Хотелите ще смъкват цените, с цел да привлекат родните туристи. Това предвижда в ефира на бТВ Атанас Димитров зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Той прикани българите да изберат родното Черноморие.

Димитров описа за вчерашната среща на сектора с премиера Бойко Борисов. " Срещата мина в извънредно градивен разговор. На масата бяха сложени нашите съществени стопански и финансови претенции за оцеляване на сектора. Той беше единственият, който бе подложен на колене. Хотелиерите, ресторантьорите и туризмът като цяло в извънредно тежко положение и доста мъчно  ще стартира неговото възобновяване “, сподели Димитров.

Част от настояванията на хотелиерите и ресторантьорите са понижаване на Данък добавена стойност с 5% на храните от първа нужда от 1 юли до края на 2021 година

" Искаме да се изготви антикризисна стратегия по какъв начин ще се оправим оттук насетне. Една от точките в нея е точно това диференцирано облагане на Данък добавена стойност. То е извънредно огромен проблем при нас “, сподели Димитров. Но призна, че не са получили поддръжка за това.

" Категоричен отговор нямахме, а ръководещите желаеха време за размисъл. Очакваме с вяра това нещо да се случи, тъй като това ще е една глътка въздух за нас “, добави той.

" Над 60% изрично не желаеха отварянето на заведенията при този режим на работа. Капацитетът им сега работи на 10-15% “, изясни още Атанас Димитров. По думите му няма ясни правила на държанието при вероятно констатиране на ковид в избран хотел или заведение.

" Предложихме да се сътвори един вид гаранционен фонд, който да поеме този удар “, съобщи Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР