БГНЕС Висока вероятност от политическа криза преди редовните избори. Това прогнозира

...
БГНЕС
Висока вероятност от политическа криза преди редовните избори. Това прогнозира
Коментари Харесай

Костов: Ще бъде неуместно, ако стана служебен премиер, не вярвам на Радев

 БГНЕС Висока възможност от политическа рецесия преди постоянните избори. Това предвижда пред БНР Иван Костов, министър председател на България в интервала 1997 – 2001 година.

Според него " тази рецесия би настъпила при комбиниране сред здравна рецесия и неспособност на лечебните заведения да одобряват клинично заболели случаи, икономическа рецесия и рисково ниско доверие на ръководещите “.

" На площадите ще излязат мощно потърпевши и изплашени хора. В това отношение настоящето държавно управление ще бъде в по-лоша позиция от служебно държавно управление. Задачата на служебното е да организира в точния момент почтени избори, а не, без да има парламент зад тила си, да се оправя със здравна и с икономическа рецесия. Същевременно то ще разполага със същите финансови запаси и стратегии за облекчение на рецесиите, както сегашните ръководещи “.

В предаването " 12+4 “ Костов предвижда също, че политическата рецесия може да продължи и след изборите, поради упования състав на политическите обединения в Народното събрание.

" Всеки митинг носи смяна, реализира нещо, тъй като е цивилен. Хубаво е да се стигне до следната смяна – всеки идващ ръководещ да знае, че не може да остави страната ни пленена, каквато е сега “.

Той е безапелационен, че в момента няма политическа рецесия няма, в строго научния смисъл на думата - държавна рецесия, когато държавното управление е в оставка и няма друго, и политическа рецесия, когато Народното събрание не може да извършва повече функционалностите си и се разпуска, с цел да бъдат извършени избори.

Иван Костов подчерта фундаменталната роля, която всяка икономическа рецесия играе - " тя подлага на от време на време тестване компаниите и банкрутира неконкурентноспособните “.

" Фундаменталната роля на световната рецесия е доста по-засилена. Ще изчезнат цели специалности, ще се редуцират надълбоко цели отрасли… Може ли да подкрепяме нещо, за което знаем, че в идващите доста години няма да има търсене на неговите услуги или артикули. Това е неправилно. Второ, да се поддържат браншове с концепцията да се компенсира спадналото потребителско търсене, това е извънредно неправилно. Правителството няма тези средства да компенсира спадналото потребителско търсене, да вземем за пример в туристическия бранш “.

Костов разясни, че е излязъл от политиката и няма доверие на президента Румен Радев, като по този метод отговори на въпрос - имал ли е покана от президента за длъжностен министър председател. Той дефинира възможна такава покана като " неуместна “ и " безпредметна “.

Според него " има голяма несвършена работа “ в Министерството на труда и обществената политика и в Министерството на здравеопазването по мотив оправянето с рецесията.

" Аз съм сериозен против цялото държавно управление, против Националния действен щаб “.

По думите му главният хигиеничен здравен контрольор и заместник-председател на Националния действен щаб Ангел Кунчев би трябвало да си подаде оставката, откакто споделя, че не знае по какъв начин страната ни ще посрещне идната вълна от ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР