БГНЕС Валентин Златев излезе преди минути с отворено писмо до медиите.

...
БГНЕС
Валентин Златев излезе преди минути с отворено писмо до медиите.
Коментари Харесай

Валентин Златев: Не съм част от т. нар. олигархия на прехода“

 БГНЕС Валентин Златев излезе преди минути с отворено писмо до медиите. В него изяснява, че не се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

Ето и текста на писмото му:

По мотив клеветите към името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм взел участие в диалог сред Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални нелепости, които отхвърлям да разясня.

2. Във връзка с опитите на известни и незнайни политици да бъда присъединен към така наречен " олигархия на прехода “, декларирам, че в течение на 20 години съм бил управител на едни от най-успешните български предприятия, вложили над 3,6 милиарда $ в България.

За този интервал те са внесли в хазната директни и косвени налози за над 21 милиарда $, разкрили са директно или посредством свързани с тяхната активност производства над 13 000 работни места и постоянно са спазвали прецизно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да създадат разлика сред управител и притежател, ги поучавам да се извърнат към някой от многочислените високопрофесионални български адвокати, които да им оказват помощ да схванат тази разлика.

3. По мотив спекулациите по отношение на идните ми свидетелски показания, имам вяра, че България е правова страна, член на Европейския съюз, и заявявам, че постоянно съм спазвал нормите на закона. С ясното схващане, че съм обществена персона, постоянно през годините съм подминавал с безмълвно самообладание многочислените злоупотреби с името ми.

Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на толерантност са преминати. Не знам защо съм " идващият “, само че идващият ми ход е да защитя правата си по правосъден ред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР