БГНЕС В началото на април традиционно започва пожароопасният сезон. Продължителността му

...
БГНЕС
В началото на април традиционно започва пожароопасният сезон. Продължителността му
Коментари Харесай

Започна пожароопасният сезон, бъдете внимателни!

 БГНЕС В началото на април обичайно стартира пожароопасният сезон. Продължителността му е до края на октомври. Областните шефове и кметовете на доста места към този момент издадоха забрани за палене на открит огън на разстояние до 100 метра от границите на горските територии. Собствениците на обекти в рамките на горите трабва да обезопасят всеки пожароопасен предмет, инструмент или място. Необходимо е да поддържат парцела си по този начин, че заплахата от пораждане на пламъци да е лимитирана до най-малко.

Санкциите за съзнателно палене на сухи треви са от 200 до 2000 лв.. При пораждане на пожар в гората, в резултат на съзнателно запалено стърнище, паричната санкция е от 500 до 5000 лв.. И в двата случая има планувано наказване с отнемане от независимост.

На доста места в страната през последните дни горяха стърнища. Невнимателни стопани прочистват собствеността и нивите си с огън. А високите дневни температури и вятърът са причина за елементарно пораждане и разпространяване на огъня. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология показателят за пожароопасност при започване на тази седмица допуска максимален риск в Дунавската низина, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР