БГНЕС Това, което ви дразни, е че президентът казва истината. Вие

...
БГНЕС
Това, което ви дразни, е че президентът казва истината. Вие
Коментари Харесай

Крум Зарков към ГЕРБ: Дразни ви, че президентът казва истината

 БГНЕС Това, което ви нервира, е че президентът споделя истината. Вие я знаете, само че не я приемате. На всичко това би трябвало да се постави край!

С тези думи заместник-председателят на " Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков се обърна към ръководещото болшинство, разяснявайки обръщението на президента Румен Радев от през вчерашния ден, в което той сне доверието си от кабинета " Борисов 3 “.

В декларация от името на парламентарната група Зарков упрекна ръководещите в " безучастие, което вкарва страната ни в безвремие “, наблягайки, че от думите на Радев от през вчерашния ден най-важна е една единствена фраза: " На всичко това би трябвало да се постави край “.

" Правителството, сходно на тези мъдреци, които умерено чакат до реката течението да донесе труповете на враговете им, седи и гледа реката. Но тя пресъхна. Напълни се с умряла риба. Хората останаха без вода, а въздухът, който дишат, ги вкарва в болница. В кои лечебни заведения ги вкарва? В безусловно порутените общински и държавни лечебни заведения или в лъскавите и скъпи частни лечебни заведения. Всяка година, в продължение на 3 години, тук гласуваме още 100, още 200 и още 300 милиона бюджет на опазването на здравето. Все повече и повече, с цел да изтичат тези пари, по самопризнание на Здравната каса, в джобовете на спекуланти, до момента в който същинските пациенти заплащат от лични си джоб “, съобщи депутатът.

Според него страната ни ще се развива само като има мощна изпълнителна власт, работеща в полза на обществото.  " Като създадем държавно управление, което да не проспива, че с години някакви хазартни босове не вкарвали налози в страната. От там можем да вземем пари. Компетентното държавно управление може да обезпечи пари за хората, да живеят заслужено “, разяснява още Зарков.  

" Докато чакаме Васил Божков да се върне от Обединените арабски емирства, българите от ден на ден напущат страната и бягат от тук. Защо? Не е единствено поради заплатите, а тъй като, с изключение на положителни приходи, търсят още опазване на здравето, обучение за децата си, обществена правдивост и същинско правораздаване “, добави още той.

Депутатът е безапелационен, че " офанзивите против президента са за това, тъй като той сподели, че би трябвало да се направи нещо надалеч по-значително в този бранш “.

Според Него Румен Радев настоятелно слага и различен въпрос, от който ръководещите бягат – този за необходимостта от почтени избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР