БГНЕС Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП –

...
БГНЕС
Тази година ще финишираме над 120 млрд. лв. БВП –
Коментари Харесай

Бойко Борисов: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната

БГНЕС Тази година ще финишираме над 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт – сигурен съм, че през юли 2019 година ще влезем в чакалнята на еврозоната. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на честването на 25-годишния празник на Фондация " Конрад Аденауер “ в България оповестява " Фокус “. Премиерът съобщи, че се чака тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа.

" Ръстът на стопанската система е най-стабилен. За първи път износът за Германия е доста огромен. И не аз, а представител на " Конрад Аденауер “ сподели, че Брутният вътрешен продукт на страната в миналото е бил 7,5 милиарда $ – какво можеш да направиш с подобен Брутният вътрешен продукт? Тази година ще финишираме над 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт. Бюджетите ни са на остатък, растежът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - единствено тези, които не желаят да работят, не работят, голям фискален запас, " Златен запас “, и съм сигурен, че през юли 2019 година ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което подсигурява на вложителите, че стопанската система е постоянна и няма да банкрутират банки “, сподели още той.

Премиерът добави, че съглашението с Турция работи и притокът на мигранти е понижен съвсем до нула.

" Още нещо – да падне мониторинговия отчет в частта с битката с проведената престъпност. И в този момент това беше регистрирано. Сиреч, имате една страна на изток, която като дисциплинираност е радикално противоположна на Гърция, имате защита на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, тъй като със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали неведнъж “, уточни Борисов.

Бойко Борисов съобщи, че със събраните от контрабанда пари са увеличени учителските заплати. " Демокрацията дава правото на промяна на управниците, само че няма да позволим на Българска социалистическа партия още веднъж да банкрутират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – в този момент са децата и внуците на Държавна сигурност. Даже по-силно работят в този момент. Но ние сме демократи и одобряваме тези неща с усмивка “, разяснява Борисов и уточни, че си е извършил всички задължения, поети преди 10 години, и в този момент има подредена страна.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР