БГНЕС Тази година Благодатният огън няма да дойде от Йерусалим, няма

...
БГНЕС
Тази година Благодатният огън няма да дойде от Йерусалим, няма
Коментари Харесай

Няма да се ходи за Благодатния огън в Йерусалим, няма да се раздават върби за Цветница

 БГНЕС Тази година Благодатният огън няма да пристигна от Йерусалим, няма да има и върбови клончета за Цветница. До тези решения стигнаха след среща министър председателят Бойко Борисов и Светия Синод във връзка ограниченията, които ще се вземат за Великденските празници.

" Поради епидемиологичната конюнктура в страната и заради това, че плодороден огън е непокътнат от предходната година, Светият Синод предлага полетът до Тел Авив да не се реализира ". Това заяви ловчанският митрополит Гавриил.

" Средствата, които са планувани за полета с държавния аероплан, от Синода препоръчваме да бъдат пренасочени за битката с ковид и неговото разпространяване ", сподели още той.

Другото решение на църквата е тази година на Цветница да не се раздава върба и цветя.

Службите на Великден ще бъдат пред храмовете. Служителите на храмовете ще носят защитни средства.

" Имам уверението на всички владици, че по празниците всички карантинни ограничения ще се вземат. Много то тях са си обезпечили огромни количества маски. Аз не съм духовно лице и мога да прикани българите да не отиват в църквите. Владиците ми споделиха, че има доста хора, които са унили, обезверени. Има хиляди, които отиват поради традицията – тях мога да ги прикани да не отиват. Камбаните ще бият, те са ни избавили и от робството. Упованието и силата на народа са много значими ", сподели министър председателят Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР