БГНЕС Свръхбогатите се замогнаха във времена на COVID кризата, включително и

...
БГНЕС
Свръхбогатите се замогнаха във времена на COVID кризата, включително и
Коментари Харесай

Проф. Дуранкев: Свръхбогатите в България се замогнаха още по време на кризата

 БГНЕС Свръхбогатите се замогнаха във времена на Коронавирус рецесията, в това число и в България. Това сподели в изявление за предаването " Това е България “ на Радио " Фокус “ икономистът проф. Боян Дуранкев.

" Имаме толкоз свръхбогати хора, колкото като дял няма в другите европейски страни, точно с помощта на обстоятелството, че в България данъчната система облагодетелстваше още от времето на тройната коалиция най-богатите, а не бедните и междинната класа. Това е към този момент фактор, който въздейства, който се усеща, в това число от част от ръководещите и от така наречен съпротива, само че към този момент няма реакция по какъв начин да трансформират данъчната система и фискалната политика, с цел да се реагира по-адекватно на рецесията – с рецесията и с възобновяване на стопанската система след Коронавирус рецесията.

В други страни като Франция президентът привиква стопански щабове, до момента в който в България се пояснява, че всичко ще върви по вода “, разяснява икономистът. Според проф. Боян Дуранкев намаляването на Данък добавена стойност за заведенията за хранене и развлекателните заведения няма да подкрепи туристическия отрасъл тази година.

" В това никакво време би трябвало да има някакви решения, само че няма никакви решения от страна на ръководещите. Застойните води са доста дълбоки, няма кой да ги разбърка. Отвън Българска социалистическа партия по този начин е затънала във вътрешните си проблеми, че явно не е в час със ставащото, като се изключи един единствен икономист от тази съпротива. Най-тревожното е, че ръководещите сега не се замислят съществено какви промени да създадат във фискалната и в данъчната политика “, добави проф. Боян Дуранкев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР