БГНЕС Стотици полицаи излязоха на протест навръх професионалния си празник –

...
БГНЕС
Стотици полицаи излязоха на протест навръх професионалния си празник –
Коментари Харесай

Полицаи излязоха на протест навръх професионалния си празник

 БГНЕС Стотици служители на реда излязоха на митинг точно на професионалния си празник – 5 юли.

Служителите на реда се събраха в градинката до постройката на Министерство на вътрешните работи, с цел да изразят недоволството си от работата на своите сътрудници от дирекция " Правно-нормативна активност ". Според Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) служителите на реда не престават да са пострадали от невъзможността на дирекцията да предложи на управлението на министерството решение на проблеми, които засягат директно професионалните им и стопански ползи.

" Стигнахме до там, че не можем да се разберем с управлението по наболели проблеми, и то такива, натрупвани с години. Оказа се по този начин, че чиновниците на терен, които действително работят и дават резултатите на това министерство, стават заложници на правни правила, които пречат за обществения разговор. Пречат за това чиновниците да получават това, което в действителност са си изработили ", разяснява заместник-председателят на СФСМВР Вергил Христов.

" С Дирекция " Правно-нормативна активност имаме разлики за това по какъв начин те да сервират на министъра информацията ", разяснява още той и дефинира част от мненията на дирекцията като " подвеждащи и манипулативни ", което пък не разрешава политическото управление на министерството да взема верните решения.

Протестът на служителите на реда е ясно ориентиран – те упорстват за промяна на управлението в дирекцията, която в този момент се оглавява от Росица Грудева.

" Имаме и искане за това да се промени нормативната база във връзка с едни часове, които се поставят като ексклузивен труд, над избраните предели. Има доста сътрудници, които действително поставят ексклузивен труд над тези предели, който не се заплаща и не се компенсира. Остава във въздуха, което не е редно. Като синдикална организация мислим, че обществените права би трябвало да са предпазени и да се съблюдават законите ", разяснява още Вергил Христов.

Той акцентира, че разговорът с министъра на вътрешните работи е деен, а той е осведомен с настояванията служителите на реда. Ако не се стигне до решение на казуса, митингите ще продължат, добавя още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР