БГНЕС Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат

...
БГНЕС
Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат
Коментари Харесай

Възстановяват 50% от тол таксите за автобуси и камиони

 БГНЕС Собствениците или ползвателите на камиони и рейсове, които се движат само с различно гориво – метан, естествен или био газ, биетанол и други, могат да възвръщат половината от сумите, платени за тол такси, оповестяват от АПИ.

Съгласно цената за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа, камионите и рейсовете, употребяващи като единствен източник различно гориво, следва да заплащат такса за изминато разстояние – тол, в размер на 50 на 100 от цената, избрана за съответния тип пътно транспортно средство за категория ЕВРО VI, EEV. 

Сумите ще се възвръщат, без значение от употребяваните способи за тол таксуване – с маршрутна карта, с бордово устройство или с GPS тракер. 

Заявленията се подават посредством регионалните пътни ръководства в цялата страна, АПИ или Националното тол ръководство. Може да се употребява и електронният адрес [email protected], в случай че притежателят има електронен автограф. В заявките би трябвало да е посочен интервалът, за който са осъществени заплащанията, общата сума, както и документите, с които това се потвърждава. За по-бърза противоположна връзка с потребителите, те следва да дават телефон или електронен адрес.

При първичното подаване заявката би трябвало да е съпроводено от декларация, в която са разказани пътните транспортни средства над 3,5 т, за които се изисква възобновяване на сумите. В декларацията се показва информация за транспортните средства - регистрационен номер, тип на пътното транспортно средство, брой оси и типа на горивото. Прилагат се копия от свидетелствата за регистрация, както и уверение за банкова сметка, по която ще се възвръщат сумите.

Образци на документите могат да се изтеглят от уеб страницата www.api.bg, в секцията " БГТОЛ “, " Образци на документи “ и от уеб страницата www.bgtoll.bg, в секцията " За нас “, " Заявления “.

В случай, че след осъществена инспекция на данните чиновниците на Научно-техническо управление открият пропуски или грешки, потребителят ще има опция да ги в профил. След това ще може да възвърне 50% от сумите, които е платил за пътни такси за съответните транспортни средства.

Заявлението за възобновяване би трябвало да се подава до 10-то число на месеца, идващ месеца, в който е  осъществено заплащането на таксата за изминато разстояние. Срокът за възобновяване е 30 дни от датата на подаване на заявката. При условие на спомагателни документи и доказателства срокът се удължава с времето от тяхното условие до даването им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР