БГНЕС Ще проведем утре среща с ЦИК, с които ще обсъдим

...
БГНЕС
Ще проведем утре среща с ЦИК, с които ще обсъдим
Коментари Харесай

Министър Кацаров: Утре ще проведем среща с ЦИК и ще обсъдим как да създадем безопасна среда в изборните секции

 БГНЕС Ще проведем на следващия ден среща с ЦИК, с които ще обсъдим това по какъв начин да създадем безвредна среда в изборните секции. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор в изявление за предаването " Денят стартира с Георги Любенов “ по БНТ.

" Умират хора. 15% от приетите в болница хора през последната година с Коронавирус са умряли. Това е едно доста съществено заболяване и умират доста хора, Затова апелът ни към хората е да се имунизират. Нашите медици се оправят чудесно. Вярвам на числата, те не лъжат. Не можем да отречем, че системата работи. Тя е запасена с медикаменти, има О2 и всичко работи, както би трябвало. Други щяха да са не ограниченията, а рецензиите, в случай че нямаше избори. Партиите са на лов за гласовете на антиваксърите. Тези, които залагат на тях, бъркат. Нашият народ не е надъхан антиваксърски. Нашият народ е обезверен и разлъчен и не е уверен кой е верният път, тъй като е чувал най-разнопосочни сигнали, само че не е антиваксърски и доказателство са тези 250 000 сложени първи дози в последните 10 дни. Общият брой е доста по-голям. Днес ще записваме 3 млн. дози, сложени от началото на акцията “, сподели още той.

По думите му няма нужда от по-сериозни ограничения, тъй като здравната система се оправя. 

" Ще проведем изборите в неделя. Ще проведем на следващия ден среща с ЦИК, с които ще обсъдим това по какъв начин да създадем безвредна среда в изборните секции. Искам да не задминавам събитията. Този път ще има спомагателни ограничения към това, което беше подхванато при предходните избори “, съобщи Кацаров.

" В последната седмица се вижда напълно ясно, че няма повишаване на броя на случаите, седмичната смяна е с негативен тренд. Хората съблюдават ограниченията и това дава резултат. С всяко едно деяние демонстрирам, че се държа като специалист, а не като политик. Не числя се на нито една политическа партия. Всички решения, свързани с битката с епидемията и освен, са въз основата на експертен разбор и на основата на мнението на специалистите. Утре ще бъде оповестени изменение в Наредбата за специализация. Младите лекари поемат огромна част от товара на борбата с Коронавирус. Правим едно изменение, което да разреши всички млади лекари, които са в Коронавирус отделенията, да могат да се запишат за специализация без конкурс. Това ще стане факт и допускам във вторник ще се обнародва в Държавен вестник ", добави министърът.

" Увеличихме броя на леглата в лечебните заведения в страната, осигурихме спомагателна инсталация за леглата. Благодарение на тези ограничения здравната система се оправя “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР