БГНЕС Сегашният вариант на COVID-19 не е по-тежък и по-смъртоносен в

...
БГНЕС
Сегашният вариант на COVID-19 не е по-тежък и по-смъртоносен в
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Сегашният вариант на COVID-19 не е по-тежък

 БГНЕС Сегашният вид на COVID-19 не е по-тежък и по-смъртоносен спрямо този от първите две епидемиологични талази в страната. Това съобщи през днешния ден по време на брифинг на здравното министерство проф. Мира Кожухарова, която е консултант към здравния министър кабинет. Тя се обоснова и с съответни цифри от направени статистически проучвания.

Ето какво съобщи пред медиите проф. Кожухарова:

Сега в страната ни завърши 9-ата седмица на третата вълна. Ето какво демонстрират данните за първите 9 седмици на всички три талази досега

По време на първата вълна умрелите са 4735 души. През 9-те седмици на втората вълна те са 4479. А след 9-те седмици на сегашната трета вълна имаме 3364 умряли. Това ясно демонстрира, че този вид на коронавирус не е по-тежък и по-смъртоносен от предходните два. Това са данни за хората, които са умряли с диагноза коронавирусна зараза.

" Както се вижда от данните, смъртността в този момент е с една трета по-ниска от предходните две талази. Може би това е вследствие на по-високия % имунизирани у нас ", добави по тематиката и здравният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР