БГНЕС Решението да се издава зелен сертификат за хора с антитела

...
БГНЕС
Решението да се издава зелен сертификат за хора с антитела
Коментари Харесай

Вижте къде бият камбаната, подготвят се за черни сценарии и антителата не са на дневен ред

 БГНЕС Решението да се издава зелен документ за хора с антитела е основано напълно на политическа и икономическа логичност. Това сподели пред доктор Борис Таблов, анестезиолог-реаниматор, който работи в Германия.

" Те го оправдаха като експертно мнение на база на насъбрани данни. Само че резултатът ще даде на тези хора лъжлива сигурност. В България имаме голям проблем с нерегистрираните при предходни талази преболедували хора, които нямат здравна документи за това ", сподели доктор Таблов.

" Тези хора хем не желаят да се имунизират, хем не могат да аплайват за зелен документ и по този метод тотално ги губим за публичния живот. Решението е разумно от политическа и икономическа позиция е разумно, само че от здравна - не ", счита медикът.

Д-р Таблов не споделя оптимизма на здравния министър, че измежду тестващите се за антитела ще има доста хора, които ще решат да се имунизират. Според него това може да бъде " лека сигнална лампа ", само че той не счита, че ще има " чак подобен огромен резултат в тази посока ".

" В Германия тематиката с антителата въобще не стои на дневен ред, добави експертът. - Нямаме безапелационни данни къде са референтните стойности за тези антитела. "

Д-р Борис Таблов означи още, че в Германия набира скорост нов растеж на случаите, само че в страната " стартират да бият камбаната " и да се приготвят за " черни сюжети " от доста по-рано.

" Факт е, че се приказва на всички места за вълна на неимунизираните. Факт е обаче, в случай че би трябвало да сме почтени, че има и значително хора, имунизирани, които също са положителни, които дори и боледуват. Това, което е реалност, е, че неимунизираните са тези, които боледуват доста по-тежко и в последна сметка водят до претоварване на здравните системи ", добави той и моли към имунизираните да се държат също толкоз отговорно, колкото и останалите, като съблюдават ограниченията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР