БГНЕС Разпространението на Делта варианта на Ковид-19 у нас набира скорост.

...
БГНЕС
Разпространението на Делта варианта на Ковид-19 у нас набира скорост.
Коментари Харесай

Симидчиев: До септември Делта вариантът да стане доминантен в страната ни.

 БГНЕС Разпространението на Делта разновидността на Ковид-19 у нас набира скорост. Очакванията са до септември той да стане доминантен в страната ни. Провалихме ли се с проекта за имунизация и може ли здравната ни система да издържи на още талази на ковид?

Имаха механизъм на финансиране. Това е действителен медицински проблем, въпросът е дали би трябвало да стане по клинична пътека или по различен метод. Неразумно е една зараза да се финансира по НЗОК, би трябвало да има различен механизъм. Сегашният механизъм беше изработен като кръпка. Това сподели за  " България заран "  пулмологът д-р Александър Симидчиев.

По думите му се стига до финансово извъртане на системата поради особеното финансиране на пътеките.

" Когато влезем в Народното събрание, би трябвало да реализираме консенсус. Така ще се реализира положително и качествено опазване на здравето в България. Клиничните пътеки не са метод за дейно финансиране на системата, опитваме да се нагодим, само че има по-добри способи. Изисква се хората да съблюдават разпоредбите ", акцентира д-р  Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него някои пътеки не са добре финансирани.

" Най-добре финансираните обезпечават от малко малко положително равнище на лекуване. Планът за имунизация у нас е изостанал и е очевидно, че вирусът няма да изчезне тази година. Ще се върне, когато се върнем в затворени пространства с ниска вентилация, а децата се върнат в детските градини. Ниското равнище на имунизация ще се трансферира в здравната система, ще има повече смъртни случаи. Ваксинацията е като обезпечаване - превантивна мярка. Всички имаме отговорност да се случи една такава акция. Реално тя пострада поради фрагментирането на мненията ", съобщи още събеседникът. 

Той е на мнение, че някои хора е допустимо да станат жертва на повторна зараза.

" Тук идва ролята на имунизацията. Разбирам терзанието, само че доста от нежеланите медицински последствия се демонстрират в границите на 60 дни след слагането на дозите. Но в този момент това не се случва ", съобщи още пулмологът и добави: " Новият здравен министър би трябвало да се заеме с това да се върне доверието, че когато медицинските експерти кажат нещо, то е свястно. Трябва да имаме обща визия. Ако не сме здрави, всичко останало няма значение ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР