БГНЕС Протест на граждани ще се проведе преди днешната сесия на

...
БГНЕС
Протест на граждани ще се проведе преди днешната сесия на
Коментари Харесай

Протест в Бургас заради проекта за парк Росенец

 БГНЕС Протест на жители ще се организира преди днешната сесия на Общинския съвет в Бургас. Протестиращите упорстват за опазване на статута на общинския път, който води до така наречен Летен сарай на Ахмед Доган и поради сложена ограда стопира достъпа до плажа.

Две докладни мемоари са импортирани за гласоподаване от общинските съветници по случая. В едната докладна се желае анулация на решение на Оценка за съвместимост по отношение на статута на общинския пътя, а в другата общинските съветници от ГЕРБ желаят отдръпване на решението за целия план, предусещащ благоустрояването на лесопарк " Росенец “, където се намира частното имение, обвързвано с Ахмед Доган.

Първата докладна е импортирана от общинския консултант Константин Бачийски:

" За деактуването на една обществена благосъстоятелност би трябвало да има доказателства, че няма потребност от този път, а аз считам, че има потребност от този път. Така че самото решение от април месец е незаконосъобразно за мен и считам, че Общинския съвет е задължен да се оправи “

Защо да се спре реализацията на целия план за парк " Росенец “ като се оттегли решението за него на Оценка за съвместимост, изяснява ръководителят на локалния парламент професор Севдалина Турманова:

" Като общински съветници от ГЕРБ считам, че нито един административен напън няма да има никакъв смисъл, в случай че той не получава поддръжката на жителите, на общината “.

По случая има и две висящи каузи в Административния съд. Там частни лица и неправителствена организация оспорват законосъобразността на решението за деактуването на общински път в частен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР