БГНЕС Премиерът Бойко Борисов, на когото днес предстои среща с генералния

...
БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов, на когото днес предстои среща с генералния
Коментари Харесай

Борисов: Румен Радев не се държи като държавен глава

 БГНЕС Премиерът Бойко Борисов, на който през днешния ден следва среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел, отговори на рецензиите на президента Румен Радев.

В изявление пред bTV преди ден президентът насочи своите забележки към ръководството на кабинета " Борисов ". Той разкритикува ръководещите с намек, че се " осланят на външни ранглисти " за икономическото развиване на страната ни, а не обръщат взор към действителните проблеми на хората.

" Президент е този, който е обединител на нацията. А Румен Радев работи като опозиционен водач, който за 40 минути не сподели нищо положително за страната ", разяснява Борисов и добави, че президентът си разрешава " да приказва от името на народа, даже Левски не си го е разрешил ".

" Него го е гняв, че няма либерален президент, който да не е седял на камината на Белия дом. А на него това му е предпоследната година от мандата ", разяснява Борисов. И за следващ път посочи положителните стопански параметри и кредитния рейтинг на страната, които, по неговите думи, са върнали България до нивото й на " златните години " преди Световната икономическа рецесия от 2008 година

" Не мога да схвана от кое място е тази завист. И аз не го харесвах като началник на Военновъздушни сили, когато падаха самолети и хеликоптер, в резултат на неговата работа. Тогава пристигнаха да ме молят да не го махаме. И не го направихме ", сподели още Борисов. И добави, че в никакъв случай не се е интересувал от президентския пост: " Той не е се държи като държавен глава - да тръгне по студиата да се разправя с партийни водачи му е под достолепието, съгласно мен ".

Днес министър-председателят ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Главната квартира на Северноатлантическия алианс в Брюксел, с цел да обсъдят укрепването на общото съдействие в областта на сигурността и защитата, напредъка по осъществяването на общите задания на фона на актуалните международни провокации, както и взаимните военни учения в границите на НАТО, оповестяват от държавния пресцентър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР