БГНЕС Правителството пое още 200 милиона лева нов дълг под формата

...
БГНЕС
Правителството пое още 200 милиона лева нов дълг под формата
Коментари Харесай

Правителството пое още 200 млн.лв. нов дълг под формата на ценни книжа

 БГНЕС Правителството пое още 200 милиона лв. нов дълг под формата на държавни скъпи бумаги. Това е втората емисия за годината, като този път на вложителите бяха препоръчани 5-годишни бумаги, оповестява БНР.

Така общият нов дълг от началото на годината доближава половин милиард лв., откакто тъкмо преди седмица бяха поети 300 милиона от вътрешния пазар.

Постигната е негативна среднопретеглена рентабилност от минус 0,17 %.

5-годишните съкровищните облигации, продадени на днешния аукцион, реализираха негативна рентабилност. Среднопретеглената й стойност е минус 0,17 на 100, излиза наяве от известията на финансовото министерство и Българска народна банка.

Продадените скъпи бумаги са за 200 милиона лв. или в началото оповестената сума, а лихвата по тях е нулева.

Общият размер на подадените поръчки надвиши 420 милиона лв., което подхожда на коефициент на покритие от 2,1.

От страна на участниците беше регистриран висок интерес, разясняват от финансовото министерство. Както преди седмица, когато бяха продадени държавни скъпи бумаги за 300 милиона лв., максимален е ползата от страна на банките.

От началото на годината това е втора емисия на вътрешния пазар, а общо новият изтеглен дълг е половин милиард лв.. По закон новите отговорности на страната ни не трябва да надвишават 4,5 милиарда лв. за годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР