БГНЕС Пожарни мерки за възстановяване на доверието в Европейския съюз и

...
БГНЕС
Пожарни мерки за възстановяване на доверието в Европейския съюз и
Коментари Харесай

Проф. Христов: Светът трябва да бъде дресиран и държан в стрес, това е целта на коронавируса

 БГНЕС Пожарни ограничения за възобновяване на доверието в Европейския съюз и възобновяване на главните европейски стопански системи, ядрото на Европа. Така социологът проф. Иво Христов прогнозира пред БНР предстоящите шест месеца от председателството на Германия на Съвета на Европейския съвет.

Според него друга линия, по която ще върви немското председателство, ще бъде външната политика на страната по отношение на Съединени американски щати, която все още е напрегната.

В предаването " 12+3 “ проф. Христов добави:

" Това ще рефлектира и мъчно върху връзките Съединени американски щати – Европа... Изборите в Съединени американски щати са събитието на епохата. Америка влиза в тежка систематична турбулентна рецесия. Важно е какви сили ще дойдат на власт, не толкоз личността на президента. Това ще предопредели и бъдещето на Европа “. 

По думите на проф. Иво Христов САЩ, Китай и Русия гледат на Европейския съюз като на плячка, а не като на геополитически индивид: 

" За Русия е значимо Европа да не бъде обединен индивид, с цел да може да реализира самостоятелни политики с всяка една от страните... Отношенията Европа - Китай са доста значими. Китай има интерес от еманципирала се от Съединени американски щати Европа. Битката Съединени американски щати - Китай ще се реализира и на терена на Европа “. 

За социолога операцията с ковид е " интервенция по сриване на геополитически съперници, парализиране на икономики с оглед на най-важното събитие - президентските избори в Съединени американски щати наесен “. 

" Светът би трябвало да бъде питомен и държан в стрес за известно време. Това е задачата на коранавирусa. “

" В България няма политически живот. Тя не е дорасла за политика. Всичко е като в закона за джунглата, има битка за това кой да бъде на върха в хранителната верига. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР