БГНЕС По време на редовния брифинг вчера се чуха обвинения, че

...
БГНЕС
По време на редовния брифинг вчера се чуха обвинения, че
Коментари Харесай

Лекари от Банско искат извинение от ген. Мутафчийски

 БГНЕС По време на постоянния брифинг през вчерашния ден се чуха обвинявания, че има скриване на пациенти в Банско, инфектирани с ковид. Това наложи незабавно тестуване на 50 души в града. Лекарите в курорта настояват, че не са прикривали случаи на заболели от COVID-19, предава Нова тв.

" Чувстваме се доста афектирани. Мисля, че генералът би трябвало да ни се извини персонално. В изискванията на укрепление ние понесохме цялата тежест да преглеждаме пациенти, които нямаме право да изпратим отвън Банско. Справихме се доста добре. Питам защо индивидът, който е подал информацията, не застана и не сподели самичък каквото знае. В понеделник идваха от РЗИ. Правили сме общо 21 теста за COVID-19 ", сподели една от общопрактикуващите лекарки.

Тя добави, че е имало влошен пациент. " Опитах се да вкарам момчето в болница, само че процедурата беше доста тежка. Той имаше пневмония. Успях да го изпратя в болница ", разясни докторката.

" Никой не ни е желал информация за съмнителни случаи. Нямахме лаборатория, рентген. Бяхме в изолираност. Имаше съществени случаи, които се нуждаеха от профилирана помощ. Имаше хора, които сами желаеха да се тестват, само че нямаше по какъв начин. Бяхме инструктирани по-леките случаи да се лекуват у дома. Ако някои е доста зле, да се транспортира с кола за спешна помощ. Не знаехме какво лекуваме - грип или ковид ", съобщи доктор Кадева, различен персонален доктор в града.

" Беше затворен достъпът до рентгеновия кабинет, който се намира в общинската болница. Разчитахме само и единствено на клиничните прегледи и сме си правили задоволително съзнателно отговорностите ", съобщи доктор Кушлев.

Той изясни, че изявлението на щаба, че е имало 50 души със подозрения или с позитивни резултати за COVID-19, също буди неразбиране.

" Много добре е известно и на хората отвън медицинските среди, че диагностиката на болестта е извънредно лабораторна. Изследвани са единствено 21 пациенти. От къде пристигнаха тези 50 случая? Може би ръководителят на Щаба военачалник Венцислав Мутафчийски по неведоми пътища е изследвал без наше познание още 29 пациенти ", акцентира лекарят пред bTV.

Медиците обясниха, че са обикаляли от къща на къща, с цел да изследват пациенти. С тях са били чиновници на РЗИ и полицията. Те допълниха, че са следвали всички инструкции на институциите и не е било належащо да рапортуват за всеки, който е бил с грипоподбни признаци.

По време на постоянния брифинг през вчерашния ден военачалник Мутафчийски разгласи, че от Банско няма подавана информация за нови случаи по време на наложената карантина в града, само че по " други " канали, които той ще резервира за себе си, до Националния щаб са достигнали данни за хора със признаци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР