БГНЕС От днес е задължително носенето на предпазна маска на открито

...
БГНЕС
От днес е задължително носенето на предпазна маска на открито
Коментари Харесай

Венци Мицов и Светльo Витков за мерките: Изпусната ситуация от самото начало

 БГНЕС От през днешния ден е наложително носенето на защитна маска навън при скупчване на хора и когато не може да се обезпечи физическа отдалеченост от метър и половина. Изключения вършат заведенията, местата за хранене, спортуващите навън, участниците в конгреси по време на тяхното изявление, водещите и гостите в телевизионни излъчвания, както и децата до 6 години. Решението още веднъж провокира бурни реакции и полюсни отзиви. 

Mузикантът Венцислав Мицов уточни, че още от началото на пандемията са се оформили два лагера, които приказват по всевъзможен различен метод, само че не и експертно. Поради това влизаме в областта на хипотезите, в областта на теориите на конспирацията и нямаме потребен ход, счита той.

" Има всякакви нелепи неща. Изпусната обстановка през цялото време. Приемане на маски, отменяне на маски, чували с трупове, страшни неща. Комуникацията е толкоз изпусната, че към този момент на кътни зъби да се изправят на челна стойка, няма да им се получат нещата. Един не излезе и не сподели какво би трябвало да вършим. Объркани от цялото това нещо, хората към този момент не имат вяра, че има Ковид ", съобщи Мицов пред.

Музикантът Светослав Витков също изрече своето мнението в студиото на " България заран ".

" Нито съм последовател на теорията на господин Мангъров, нито на Оперативния щаб. Безполезността от носенето на маски навън е ясна. Защо в България може да се стягат ограниченията, само че държавните институции не са съпричастни с бизнеса, който е пострадал от ковид? В Гърция стягат ограничения, само че там като не работиш, страната ти заплаща ", изясни Витков.

Витков посочи, че може да се чака всичко от неконтролирания боязън и неконтролираните ограничения. По думите му верният метод е оптимален резултат с минимални старания - да съблюдаваме хигиена и отдалеченост, да не отиваме при родителите ни без тест.

" Пазиш себе си, пазиш другите, само че отговорността постоянно е лична. Но когато логиката в носенето на маска навън се загуби, тогава тези ограничения са несъответстващи ", настоя музикантът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР