БГНЕС Образувано е досъдебно производство срещу лекар от Исперих, извършвал фиктивни

...
БГНЕС
Образувано е досъдебно производство срещу лекар от Исперих, извършвал фиктивни
Коментари Харесай

Разследват лекар за фиктивни прегледи и фалшиви документи

 БГНЕС Образувано е досъдебно произвеждане против доктор от Исперих, правил фиктивни прегледи и съставял неистинен документи, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград.

Действията на полицейските чиновници са осъществени в границите на траялите инспекции, свързани с открити груби престъпления при гласуването в преносими секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година. Установени са данни за сформиране на документи с погрешно наличие, за които са получавани непозволено средства от НЗОК. Извършени са претърсвания в кабинет на общопрактикуващ доктор. Иззети са материали и документи, от които излиза наяве, че медикът е направил фиктивни прегледи на над 190 лица, за което се е възползвал от парично заплащане. Данни за осъществени закононарушения са установени и при правенето на неистинен медицински бележки, които са употребявани за гласоподаване в преносима изборна кутия на предходните избори.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В развой на изясняване е и размерът на нанесената вреда. Действията на полицията продължават, показват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград.

От там напомнят, че в края на октомври месец директорът на дирекцията ст.комисар Диян Минков оповести информация за установени закононарушения в хода на разпоредена от Главна дирекция " Национална полиция " инспекция поради открити фрапиращи разлики сред протичащото се на територията на Разградска област и останалите райони в страната. Бяха формирани общо девет досъдебни производства. Разследването продължи, като дейностите на криминалистите обгръщат медицински и длъжностни лица в общините, допълват от полицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР