БГНЕС Незаконните павилиони в двора на болница Свети Иван Рилски, захранването

...
БГНЕС
Незаконните павилиони в двора на болница Свети Иван Рилски, захранването
Коментари Харесай

Скандални нарушения покрай смъртта на 16-годишния Людмил

 БГНЕС Незаконните павилиони в двора на болница " Свети Иван Рилски ", зареждането на които умъртви 16-годишния Людмил, са вписани в кадастъра като здания. " Това доста усложни процедурата по премахването им и тя беше спряна до изясняване на събитията. Как е станало това? Как един преместваем обект е вписан първо в кадастъра през 2011 година, а след това и в кадастралната карта през 2016 година като постройка? ", попита някогашният към този момент основен проектант на регион " Триадица " Иван Шишков пред БТВ. Той подаде оставка поради абсурда. Според Шишков компанията, правила кадастъра, и Агенцията по кадастъра би трябвало да отговорят на въпроса по какъв начин един преместваем обект внезапно е станал постройка.

16-годишният Людмил бе погубен от електричеството на нелегално прокаран кабел, минаващ през шахта на тротоара на столичния бул. " Ген. Иван Евстатиев Гешов " предходната неделя. До този миг нито една институция не е поела отговорност за нелепата гибел, а около оправданията им излязоха куп нарушавания, които години наред са били подценявани, предава " Сега ".

Арх. Иван Шишков сподели, че не знае кой е притежател на павилиона, само че допусна, че той не е инцидентен. " Веднага откакто започнахме процедурата за унищожаване, получихме писмо от шефа на болница " Иван Рилски " с запитване по какъв начин те да бъдат узаконени. Светкавично! ", добави той. По документи сега павилионът за ядки се води на варненската компания " Дениа 2016 ", а до 2016 година е бил благосъстоятелност на " Нетуно-Пламен Бочев ". От УМБАЛ " Св. Иван Рилски " не са коментирали връзките си със притежателите на павилионите на тяхна територия. Само оповестиха, че нямат нищо общо с кабелите, излизащи от шахтата.

Шишков изрично сне от себе си виновността за гибелта на Людмил. " Не усещам никаква виновност! Категорично! Павилионът e на държавен терен. Там е поради желанието на шефа на болничното заведение. Той желае легализиране ", сподели той. Според него от Столична община неточно са се пробвали да изместят фокуса към районната община. " Павилионът е на държавен терен. Той би трябвало да се управлява от регионалния шеф на София. Столична община прави ремонт на булеварда. За този кабел би трябвало да има документи най-малко от този момент - там ли е бил, отстранен ли е... Освен това по принцип няма правилник за присъединение към ЧЕЗ на преместваеми обекти. Попитайте да вземем за пример будките за билети за градския превоз, които са благосъстоятелност на Столична община, по какъв начин са присъединени към ЧЕЗ ", посъветва той.

Елена Траянова, която е подписала служебната записка на павилиона до ЧЕЗ, също не усеща виновност за гибелта на Людмил. " Служебните бележки не убиват. Убива токът ", сподели тя. Траянова призна, че не е проверявала събитията към павилиона преди да подпиша. Просто й подали документа и тя го разписала. Така правела по принцип, тъй като имала доверие на сътрудниците си. " Тове не е позволение за градеж, с цел да върша подробна инспекция ", аргументира се тя.

Роднините на 16-годишния Людмил не престават с митингите си с искане отговорните за гибелта му да бъдат осъдени. Преди два дни те протестираха в столичния квартал " Факултета ", където фамилията живее, и стопираха влака от София за Перник с гледище столичният кмет и кметът регион " Триадица " Димитър Божилов да подадат оставка. Днес митингът им към този момент бе в центъра на столицата, пред МС и постройката на Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, а те да понесат своите наказване след обективен правосъден развой.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР