БГНЕС Най-големият завод за производство на автомобилни части в Пазарджик временно

...
БГНЕС
Най-големият завод за производство на автомобилни части в Пазарджик временно
Коментари Харесай

Най-големият работодател в Пазрджик затвори, 2000 души пуснати в неплатен отпуск

 БГНЕС Най-големият цех за произвеждане на автомобилни елементи в Пазарджик краткотрайно стопира активността си и от понеделник 2 хиляди служащи излизат в отпуск, оповестява БНР.

В едномесечна насилствена отмора са и доста от работещите в областта на услугите заради липса на клиенти в интервала на изключително състояние.

До 19 април на работа остава само защитата на завода.

" Ние работим с всички европейски производители на коли. Ако понижат поръчките огромните автомобилни фабрики, това незабавно ще се отрази на нас и на цялата стопанска система ", уточни Атанас Качаков, мениджър на завода за авточасти

По-голямата част от фирмите  в областта на услугите също са освободили служащите си в едномесечен отпуск. Засега не престават да работят строителните компании, само че не се знае каква ще е ориста на вложителите. По-голямата  част от работодателите няма да се възползват от мярката 60 на 40.

" Тази мярка 60 на 40 първо би трябвало да подготвиш документи, с които би трябвало да аплайваш, би трябвало да чакаш това да се случи, а през това време би трябвало да им плащаш. След като ги получиш, би трябвало да им платиш и осигуровките, класове и други добавки, които има. Много сътрудници ще се освободят по този метод на борсата ", сподели предприемачът Евтим Янев.

Според него държавното управление би трябвало да насочи вниманието си към обезпечаването на повече средства за фонд " Безработица ":

" Поне в околните 9-12 месеца ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР