БГНЕС Намалява темпът на нарастване на заболеваемостта от ковид у нас

...
БГНЕС
Намалява темпът на нарастване на заболеваемостта от ковид у нас
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Бавно падаме надолу след пика на четвъртата вълна

 БГНЕС Намалява темпът на повишаване на заболеваемостта от коронавирус у нас през последните две седмици, заяви на брифинг съветникът на министъра на опазването на здравето проф. Мира Кожухарова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. " Намалява и броят на инфектираните и към този момент се вижда резултатът, вижда се, че падаме надолу след пика “, добави Кожухарова. " При съблюдаване на ограниченията се надявам този ход надолу да продължи “, сподели още тя. Проф. Кожухарова  посочи, че това не е по този начин във всички области. Някъде обстановката е тежка.

Проф. Кожухарова уточни още, че понижава и броят на приетите в болница в България. " Надявам се тази наклонност да се резервира през идващите седмици. Нещата не стават бързо, това е най-голямата вълна и за качването до върха ни трябваха 13 седмици “, сподели Кожухарова.

Броят на тестваните хора на 1000 души също демонстрира внезапно повишаване на осъществените проби, изключително след въвеждането на зеления документ. По време на вълна това е най-сигурното нещо и това забавя хода на епидемията и води до спадането на заболеваемостта, считат специалистите. Това тестване у нас е почнало напълно в точния момент и в случай че продължим по този начин ще продължи да спада заболеваемостта, настояват те.

Зеленият документ е задействал и имунизациите в България, показаха още от Министерството на здравеопазването. Трайната и непрекъсната мярка против пандемията обаче си остава имунизацията.

Завършеният имунизационен курс у нас е достигнал положителни равнища при възрастните хора. Но имаме още доста да растем, макар че това е едно положително начало.  

" Много по-интензивно би трябвало да върви имунизационният развой у нас, по тази причина се ваксинирайте, прикани проф. Мира Кожухарова

Здравният министър и благодари и уточни, че с помощта на неаните препоръки и експертиза нещата у нас се усъвършенстват.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР