БГНЕС На брифинг в парламента председателят на НФСБ Валери Симеонов заяви,

...
БГНЕС
На брифинг в парламента председателят на НФСБ Валери Симеонов заяви,
Коментари Харесай

Валери Симеонов забранява лотарията, иска тя да бъде държавен монопол

 БГНЕС На брифинг в Народното събрание ръководителят на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че към този момент е получил поддръжка от ръководещите от ГЕРБ за законопроекта за промени в Закона за хазарта - от министрите на спорта и финансите Красен Кралев и Владислав Горанов, и от премиера Бойко Борисов, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Очаквам цялостна поддръжка в Народното събрание в пленарна зала. След като ГЕРБ препотвърди, че ще поддържа този закон, разгадавам, че госпожа Корнелия Нинова, която юли месец 2018 година даде обещание да поддържа такива промени в Закона за
хазарта, да не се отметне от думите си. Така че, при положение, че " Обединени патриоти ", ГЕРБ и Българска социалистическа партия поддържат този закон, той ще мине в зала, сподели още той.

Валери Симеонов и група депутати от НФСБ внесоха през вчерашния ден в Народното събрание план за промени в Закона за
хазарта, с който се предлага възбрана за осъществяване на лотарийни игри от частни компании. 

" В момента предложих един още по-съвършен вид, в който въвеждам концепциите от предния закон ", разясни той.

" На първо място предлагам възбраната за осъществяване на лотарийни игри от частни компании. Редно е това да бъде държавен монопол, както е в доста страни от Европейски Съюз. Тогава е обезпечено, че част от облагите, ще отиват в състезателен тотализатор и за спортни цели. За здравето на нацията. Нещо, което сега не е реалност. Частните уредници на лотарийни игри нямат никакви отговорности по до момента настоящите сервилни за тях закони ", сподели още Симеонов. По думите му законопроектът ще даде доста сериозен подтик на спорта в България.

" Втората концепция ви е добре позната. Тя е още от предния законопроект. Това е продажбата на всевъзможни талони, билети и други средства за образуване на лотарийни игри да се прави единствено в лицензирани обекти. Желанието е да се ограничи всеобщата продажба на всички места ", посочи още Симеонов

" Третото, което вкарваме в този закон е ограничаването на продажба на лотарийни билети, талони и впрочем в радиус по-малко от 300 метра от образователни заведения, детски градини, университети. Останалата част от закона регламентира стадиите, през които би трябвало да бъде осъществено прекратяването на лицензите на тези компании, които сега имат такива и гарантирането на изплащането на облагите ", изясни още Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР