БГНЕС Минималният размер на основната заплата за най-ниската длъжност, предвидена за

...
БГНЕС
Минималният размер на основната заплата за най-ниската длъжност, предвидена за
Коментари Харесай

Увеличават подоходният критерий за детски надбавки

 БГНЕС Минималният размер на главната заплата за най-ниската служба, планувана за заемане от държавен чиновник, става 610 лева от 1 януари 2020 година, реши Народното събрание. Депутатите гласоподават сега на второ четене законопроекта за държавния бюджет на Република България за следващата година. В момента минималната заплата в държавната администрация е 560 лв., съобщи Българска телеграфна агенция.

Повишава се подоходният аршин за приемане на детски надбавки с 10 лева През идната година при средномесечен приход за предходните 12 месеца, по-нисък или еднакъв на 410 лв. на член от фамилията, детските надбавки ще се отпускат в цялостен размер, а при средномесечен приход от 410 до 510 лв. - помощта ще се отпуска в размер на 80 на 100. Месечният размер на детските надбавки се резервира същият като през 2019 година В момента той е 40 лв. за едно дете.

Георги Гьоков / " Българска социалистическа партия за България " / уточни, че подоходният аршин препятства огромна част от фамилиите да получават помощи за деца. По думите му повдигането на този аршин с 10 лв. надали е нещо значимо, поради повишението на минималната работна заплата.

Депутатите утвърдиха обща годишна квота за даване на ваучери за храна по Закона за корпоративното подоходно облагане в размер на 350 млн. лева По предложение на ГЕРБ в началото заложената сума беше повишена с 30 млн. лв. - от 320 на 350 млн. лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР