БГНЕС Извънредната ситуация в русенския завод Дунарит бе потвърдена и от

...
БГНЕС
Извънредната ситуация в русенския завод Дунарит бе потвърдена и от
Коментари Харесай

Заради евентуален взрив евакуират училища и детски градини в Русе

 БГНЕС Извънредната обстановка в русенския цех " Дунарит " бе доказана и от говорителя на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град Даниела Малчева. По непотвърдена информация се е запалил взривния завод на завода. Междувременно се появи и първа версия за изключителната обстановка, както и фотоси от мястото.

Сигналът е подаден малко преди 11 часа. В машинален завод са се възпламенили разредители за обезмасляване. Веднага на място са пристигнали три екипа на противопожарната работа, които бързо са загасили запалването. Няма данни за тенденциозен палеж, няма потърпевши хора. Не е имало и предпоставки за по-сериозна заплаха.

" В популацията места наоколо - село Николаево и град Мартен, са подхванати ограничения за извеждане на децата от детските градини и учебните заведения, с цел да се избегнат пострадвания при възможна взривна вълна ", сподели кметът на Русе Пламен Стоилов, представен от bTV.

" Има заплаха пожарът да се популяризира и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха ", добави той. За момента няма потърпевши хора, всички са евакуирани. С дрон се прави разузнаване, оглежда се ситуацията, с цел да бъде добита визия по какъв начин да бъде погасяван пожара и от кое място да се подходи към цеха.

" Към 11 часа ни оповестиха да се евакуираме незабавно ", описаха служащи. Друг чиновник на завода изясни, че котел, в който се забъркват взривни субстанции се е самозапалил. Работникът Ангел Паламарков изясни пред " Монитор ", че хората не се опасяват.

По думите му евакуацията е била осъществена доста бързо - за 15 минути, а горящия завод се намира на 4-5 километра от портала. Според Паламарков, който е работил в завода и при огромната детонация през 2003-а,  не би трябвало да се стигне до гърмеж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР