БГНЕС Изпращането на препоръчан колет до 1 килограм с предимство у

...
БГНЕС
Изпращането на препоръчан колет до 1 килограм с предимство у
Коментари Харесай

Български пощи вдига значително цените

 БГНЕС Изпращането на предложен колет до 1 кг с преимущество у нас към този момент ще ни коства 2.15 лева Същата сума ще дадем за печатно произведение или дребен пакет, който желаеме да изпратим с рекомендация, демонстрира справка в уеб страницата на  " Български пощи “ ЕАД.

Ако изпратим без преимущество, то цената пада със 70 ст. За чужбина същата услуга варира сред 17 и 20 лева според от крайната дестинация. Новите цени влизат в действие от 1 ноември. Промените ще обзет кореспондентските колета, печатните творби и дребните пакети " със или без преимущество “ за страната и за чужбина. Освен това в спомагателната универсална пощенска услуга " рекомендация “ за чужбина също ще има нарастване.

Средното повишаване при интернационалните колета – писма, дребни пакети и печатни творби " без преимущество “, е към 15%, като в тегловите стъпки за колета над 1 кг цените се резервират и нямат смяна. За предложените колета за чужбина, които са колета " с преимущество “ във формат Е, изменението на цената е сред 7 и 20%. При предложените колета цените за тегловите стъпки над 1 кг също се резервират. Услугата " рекомендация “ нараства от 4 лева на 4,90 лева, написа " Монитор ".

Причината за това е нарастването на дължимата стойност за доставка на предложена пратка в чужбина, избрана във Всемирната пощенска спогодба, показват от " Български пощи ".

Пратките за страната също ще нарастнат, като междинното изменение на писмовните колета (писма, дребни пакети и печатни произведения) " без преимущество “ e 6,9%. Увеличението в цената на писмовните колета " без преимущество “ във формат Е (големи) е приблизително 15%. Същото е и нарастването на цените на писмовните колета " с преимущество “ и в 3-те формата. От сдружението разясниха, че причина за смяната в цените е изменението във възнагражденията за доставка на интернационалните писмовни колета на непознатите пощенски администрации. Според " Български пощи “ нарастването е в границите на инфлацията като подсетиха, че през 2019 година минималната работна заплата у нас се усили на 560 лева, а следващата година тя ще стигне 610 лева

Промяна на цените обаче няма да има за най-масово употребяваните услуги: непрепоръчана кореспондентска пратка " без преимущество " до 50 г, открита пощенска картичка " без преимущество ", предложени писмовни колета " с преимущество " над 1 кг за чужбина; вътрешни и интернационалните колетни колета, спомагателната услуга " оповестена стойност " за страната и чужбина. Без смяна е и цената на услугата " рекомендация " за страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР