БГНЕС Германски лекари и техният персонал са подложени на агресия и

...
БГНЕС
Германски лекари и техният персонал са подложени на агресия и
Коментари Харесай

Германски лекари получават смъртни заплахи от антиваксъри

 БГНЕС Германски лекари и техният личен състав са подложени на експанзия и закани от страна на съперници на имунизациите, оповестява БГНЕС. Те обявиха, че нервите им са на лимита, а измежду пациентите и част от медицинския личен състав настава пандемична отмалялост.

Редица лекарски организации, с които DW се свърза тази седмица, оповестиха за нападателна атмосфера в доста немски клиники.

Това се случва в миг, когато пандемията от ковид доближава невиждани равнища на заразяване в страната: В четвъртък Германия заяви за най-големия брой нови случаи от всички страни в света - 50 377.

Един от най-обезпокоителните отчети пристигна от източната провинция Саксония, където 7-дневната заболеваемост е най-висока (569 на 100 000 жители), а равнището на имунизиране е най-ниско (само 57 % от популацията на Саксония е изцяло ваксинирано). В цяла Германия понастоящем 67,5 % от популацията е имунизирано.

" Агресията и екстремизмът измежду хората доста са се влошили ", споделя Ерик Бодендик, ръководител на Медицинската асоциация на Саксония и общопрактикуващ доктор. " Някои лекари даже са получавали смъртни закани. Вчера приканих за наложителна имунизация и макар преобладаващото утвърждение в обществените медии съм сигурен, че съперниците на имунизациите още веднъж ще се вдигнат на крайник ", добави Бодендик и показа, че се притеснява, че някои лекари в Саксония може даже да решат да не ползват имунизациите против Коронавирус, частично поради заканите и страха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР