БГНЕС Фалитът на туроператора Томас Кук не попада под контрола на

...
БГНЕС
Фалитът на туроператора Томас Кук не попада под контрола на
Коментари Харесай

Ангелкова: Фалитът на Томас Кук не попада под контрола на Министерството на туризма

 БГНЕС Фалитът на туроператора " Томас Кук " не попада под контрола на Министерството на туризма, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на парламентарния надзор.

Към днешна дата от оповестяването на банкрута на " Томас Кук " - 23 септември, всички искания към хотелиери и туроператори във връзка с престоя на туристите са покрити от съответните застрахователи във Англия, Германия и Полша, заяви министърът.

Тя съобщи, че напъните на ведомството са минимализирали опциите за отрицателни последствия за имиджа на България като туристическа дестинация.

Министърът подсети, че съгласно отрасловия закон туроператорът, открит на територията на България, годишно подписва контракт за наложителна застраховка " отговорност на туроператор ", която е в изгода само на пътуващите, като покрива вредите единствено на крайния консуматор.

Няма условия по българското и европейското законодателство за покриване на вреди във връзка с доставчиците, които са напълно частно-правни междуфирмени връзки, сподели министър Ангелкова, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите й, с цел да е конкурентна България по отношение на нападателната маркетингова политика на съперниците ни, страната се нуждае от стратегически партньорства с водещи туроператори на пазара.

Ангелкова съобщи, че са почнали редица срещи в интернационален проект, а министерството е инициирало ограничения за превъзмогване на провокациите и следствията от оповестения банкрут " Томас Кук " като търси благоприятни условия за увеличение на туристите до България и съдействие за подготовката на идващия летен сезон.

За първите девет месеца на тази година над 7,8 млн. са визитите на задгранични туристи в България, което е най-малък спад от 0,8 на 100 по отношение на рекордната 2018 година, допълни Ангелкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР