БГНЕС Европейската комисия назначи днес Мариана Коцева за генерален директор на

...
БГНЕС
Европейската комисия назначи днес Мариана Коцева за генерален директор на
Коментари Харесай

Българка застава начело на Евростат

БГНЕС Европейската комисия назначи през днешния ден Мариана Коцева за общоприет шеф на генерална дирекция "Евростат ". Това е първият български жител, който застава на толкоз висок пост в Европейска комисия, оповестява Българска телеграфна агенция.
Еврокомисарят Гюнтер Йотингер разяснява, че е време 11 години след приемането на България в Европейски Съюз българин да поеме сходна отговорност.

От юли 2012 година Коцева е заместник-генерален шеф на "Евростат " в Люксембург. Тя е и първата жена, която застава отпред на европейската статистическа работа. С съвсем шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като общоприет секретар, а по-късно и ръководител на Националния статистически институт у нас, Коцева има всички нужни умения и опит за новата си позиция, отбелязва Европейска комисия.

С друго решение на комисията Андрияна Сукова е назначена на поста заместник-генерален шеф на генерална дирекция в Европейската комисия. Тя ще работи в генералната дирекция "Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ".

От август 2010 година Сукова е шеф в генерална дирекция "Заетост ". Тя работи там повече от седем години, изключително в региона на наблюдението и осъществяването на стратегии по Европейския обществен фонд.

Сукова е някогашен заместник-министър на земеделието и член на кабинета на някогашния комисар по отбрана на потребителите Меглена Кунева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР