БГНЕС Доставната цена на един PCR тест e между 17 и

...
БГНЕС
Доставната цена на един PCR тест e между 17 и
Коментари Харесай

Директорът на НЗОК: Доставната цена на един PCR тест e между 17 и 25 лева

 БГНЕС Доставната цена на един PCR тест e сред 17 и 25 лв.. НЗОК заплаща тестванията на 60 лв., а лабораториите сами имат право да дефинират своите цени. Това съобщи пред бТВ шефът на НЗОК Петко Салчев.

До момента няма недоволство от нито едно лечебно заведение, че не е получило парите си или ще затваря поради липса на финансов запас, добави Салчев. Заплаща се по методиката на НЗОК, че в случай че не се доближи избран размер от активност, НЗОК ще доплати, с цел да не се стигне до риск за съответното лечебно заведение. Всички пациенти с онкологични болести сега могат да си правят плановите и всички типове интервенции. Заплатили сме над 14 млн. лв. за лекуване на деца и хора за лекуване в чужбина от началото на годината, сподели Салчев.

В момента не получаваме дарения, добави Салчев. Всяка болница, която откаже да извърши заповед на шефа на РЗИ да не може да подписва контракт с НЗОК, това е допустимо стига Народното събрание да го одобри. Това беше вкарано законово в наредбите на касата. Това е в случай че откаже да разкрие звено, добави още Салчев. Трябва да дава отговор на критерии, само че не може да се открие поделение или звено, когато няма личен състав, лаборатория или нагледно проучване и така нататък, сподели още шефът на НЗОК.

Думата източване на касата не е вярна. Не е работа на касата кой по какъв начин доставя медикаменти във веригата на доставчиците и какви са цените, изясни още Салчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР