БГНЕС Днес, 4 септември, в Министерството на здравеопазването постъпиха множество сигнали

...
БГНЕС
Днес, 4 септември, в Министерството на здравеопазването постъпиха множество сигнали
Коментари Харесай

Важно съобщение от министерството на здравеопазването!

 БГНЕС Днес, 4 септември, в Министерството на здравеопазването постъпиха голям брой сигнали за електронно известие с подправено наличие, което жители и организации получават на електронните си имейл адреси от името на здравното ведомство. Манипулативната информация, която се изпраща от адресант " [email protected] ", гласи:

" Ние, Министерството на здравеопазването на България, в съдействие с държавното управление на България, желаеме гратис да разпределим гратис маски за лице, респиратори, тестващи машини и друга защитна екипировка covid-19 на всички български регистрирани компании, координирани от Централния съвет на Здравни райони. Попълнете приложената форма и се уверете, че точният брой чиновници и адресът на компанията са написани на този формуляр “.

Министерството на здравеопазването на Република България осведоми всички български жители, получили въпросния имейл, че наличието му е погрешно и по никакъв метод не може да бъде обвързано с Министерство на здравеопазването.

Впечатление прави, че в имейла се цитират несъществуващи държавни органи и нормативни актове, към имейла е атачмънт със подозрително наличие, който предлагаме да не се отваря.

За меродавност създателите на подправеното известие са употребили фотография на министъра на опазването на здравето проф., герба на България, реквизити от формалната интернет страница на Министерството на здравеопазването, както и автограф, който не е на здравния министър.

Министерството на здравеопазването остро осъжда сходен жанр спекулации и приканва всички български жители да бъдат сериозни и да ревизират източниците на всяка информация, обвързвана с COVID-19.

За подправения имейл, публикуван през днешния ден от името на Министерството на здравеопазването, към този момент е известена Главна дирекция " Борба с проведената престъпност “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР