БГНЕС БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари

...
БГНЕС
БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари
Коментари Харесай

Плевнелиев: БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари от ЕС

 БГНЕС БСП и Радев са отговорни, че няма да получим пари от Европейски Съюз. Заради тях ние не сме в Еврозоната и механизма. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. 

" Ако в този момент бяхме в чакалнята, България щеше да получи огромна финансова помощ. Сега ще се оправяме сами. Икономиката ни няма бързо да се възвърне. Известно време ще постоим на дъното. Най-малко три месеца ще са нужни за обществена изолираност, а в цялата си фаза тази рецесия ще трае още две години ", сподели още той. 

" Мерките в България са рационални, работещи и правилни. Има страни с по-тежки ограничения, тъй като изпуснаха ситуацията. Има страни, в които магазините са празни, а здравните системи са в колапс. България не е в тази обстановка - по тази причина би трябвало да благодарим на Кризисния щаб и на държавното управление ", разкри някогашният президент. 

" Намираме се в здравна, само че и икономическа рецесия, която задминава тази от 2009 година Възстановяването на стопанските системи ще стане най-малко за 2-3 години ", разяснява Плевнелив. 

" Президентът води дребните си битчици за власт, а трябваше да е част от решението. От първата му тирада до момента имаше единствено констатации, само че не и решения и оферти. Президентът се заиграва със страховете на хората. Популистите превзеха Европейски Съюз - от Болсонаро до Радев ", разкри някогашният президент. 

" По-подходяща от схемата 60/40 е 60/70 на фона на 30% повече разноски. Изкуствен и натурален имунитет значат най-малко още година и половина да стоим в обществена изолираност, което е невероятно, по тази причина ще тръгнем към третия излаз от обстановката, и това е смяна в социално-икономическия модел - България на две скорости, което съставлява България на рисковата и България на дейната група. Тези 500 млн., които отпуска държавното управление, не е доста ясно по какъв начин ще се разходват ", добави Плевнелиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР