БГНЕС Благодарение на дистанционното обучение се е получило по-добро спазване на

...
БГНЕС
Благодарение на дистанционното обучение се е получило по-добро спазване на
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Имаме проблем с част от учениците и без да сме в електронна среда

 БГНЕС Благодарение на отдалеченото образование се е получило по-добро съблюдаване на ограниченията за карантина. Изводът е на министъра на образованието Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Обучението в електронна среда няма единна организация, такава, каквато има при присъствената форма с класно-урочната система. Сега се прави оценка по какъв начин се случва това отдалечено образование в изискванията на по-малко строги правила. Факт е, че е мъчно, само че се прави всички належащо от всички да се усъвършенства организацията " - разяснява той.

Ето какво сподели още министър Вълчев:

" Отказвайки се от единната организация, няма да имаме единно отучване след възобновяване на присъственото образование. Т.е. това, което ще би трябвало да се случи на края на образователната година, е това, което не се е случило по време на отдалечената форма на образование. Всяка година сред 30 000 и 50 000 възпитаници се включват в стратегии за превъзмогване на просветителни компликации. Казано по различен метод, който не е учил през образователната година, отучва през месец юни, а по-горните класове - и през юли. Това не е нещо ново през тази година, а е процедура в системата от 2017 година, още повече в начален стадий, когато знаете че нямаме повторение на класа.

Факт е, че ние имаме проблем и без да сме в електронна среда, без отдалечена форма на образование, с една част от учениците, най-много с отношението на родителите им към тяхното обучение. За част от тези възпитаници наличието приблизително е под 60% и не разрешава ефикасното асимилиране на заложените резултати в образователните стратегии. В момента към 11% от тези възпитаници не са включени в отдалечена форма на образование, а от останалите 89% са включени отчасти в отдалечено образование посредством електронни платформи. С тези 11% работят посредници, учители, даже спомагателен личен състав. Имаме информация, че 2/3 от тези 11 % употребяват разнообразни интернет приложения плюс даването на материали. 

Поръчани са защитни дрехи на посредниците, чака се при започване на идната седмица да бъдат доставени. 

Най-голямата компликация е да се оправим с образованието на децата в съсредоточените ромски общности и обособените квартали. 

Въпреки това, като цяло системата постави доста старания, оправи се в този къс интервал с електронното образование. Наблюденията са, че децата учат повече. Сигналите, които се получават, са най-много за претоварване - и на учениците, и на учителите. 

Психолозите и педагогическите съветници също се включиха. Създаваме народен виртуален център от психолози, които да работят с децата, защото допускам, че ще имат по-голяма психическа поддръжка всички през идващите седмици ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР