БГНЕС Бившият полицай Борис Николов от Симитли, известен като Боре Силата,

...
БГНЕС
Бившият полицай Борис Николов от Симитли, известен като Боре Силата,
Коментари Харесай

Експолицаят от Благоевград Боре Силата в капана на Ирма

БГНЕС Бившият служител на реда Борис Николов от Симитли, прочут като Боре Силата, отхвърли да напусне щата Флорида, където живее през последните няколко години, и посрещна урагана "Ирма " в дома си. Това заяви татко му Никола Николов, някогашен ръководител на Общински съвет - Симитли. Той се чул със сина си в събота и Борис го успокоил, че е подхванал солидно подсилване на вратите и прозорците на къщата, в която живее дружно със брачната половинка и синчето си. 
Тя се намира в малко градче, покрай окръжния център на остров Хилсбъро Тампа, който попадна на пътя на разрушителния вихър. Сем. Николови се настаниха там, откакто преди години завоюваха зелена карта, и сега някогашният благоевградски служител на реда устоя брачната половинка и детето си, припечелвайки като водач на ТИР. "Вчера /б.р. завчера/ се чухме по телефона и той ми сподели, че единият от двата урагана към този момент е минал през града, само че е бил много измършавял, паднал е до втора степен, където скоростта напразно е до 160 км в час, и не е било чак толкоз ужасно ", изясни Николов пред struma.bg. 
Вчера денем той още веднъж звъня в Съединени американски щати, само че защото Борис не му се обади, Николов реши, че фамилията му спи след тежко изкарана нощ, а и откакто пресметна 9-часовата разлика сред Съединени американски щати и България, побърза да затвори. Междувременно обстановката в Америка надалеч не е толкоз спокойна - по предложение на губернатора на щата Рик Скот президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи цялата територия на Флорида за зона на най-голямо естествено злополучие, а българското посолство прикани всички нашенци да се изтеглят и да извършват прецизно разпорежданията на локалните управляващи. 
В резултат на стихията над 3,3 милиона консуматори във Флорида останаха без електричество. След като ураганът оголи за няколко часа дъното на океана, последваха приливни талази с височина 2,1 метра по крайбрежието на курортния град Нейпълс, където нивото от над два метра бе достигнато за 90 минути. Прогнозите през вчерашния ден бяха, че "Ирма " ще продължи към югоизточната част на Съединени американски щати и последователно, до момента в който стигне до Южна Джорджия, скоростта напразно ще падне до равнище тропическа стихия - към 130 км/час. Припомняме, че ураганът засегна съществено централната част на Куба, унищожи част от Карибите и лиши живота на към 30 души. По същия маршрут след него се придвижи и бурята "Хосе ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР